• Novinky

            • Straty a nálezy

            • Milí rodičia,

              ak si vaše dieťa niečo zabudne v škole a nenájde to u triednej pani učiteľky, môže si pohľadať svoje veci  každý deň ráno od 7:40-8:00 vo vestibule školy v blízkosti zariadenia na evidenciu dochádzky. 

              Čipy, hodinky, retiazky a iné hodnotnejšie veci nájdu v kancelárii zástupkyne školy. Stačí sa prísť kedykoľvek opýtať. 

              riaditeľka školy

            • Expert geniality show

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Expert geniality show.

              V obľúbenej súťaži Expert geniality show si žiaci 2.stupňa overili svoje vedomosti nielen v matematike, ale aj anglickom jazyku, geografii, biológii či športe. Všetkým zúčastneným gratulujeme.

            • Obvodné kolo Hollého pamätník

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Obvodné kolo Hollého pamätník.

              Počas dvoch dní prebiehalo v krásnych priestoroch Západoslovenského múzea v Trnave obvodné kolo recitačnej súťaže Hollého pamätník (obvod-vidiek). Z našej školy sa ho zúčastnilo päť odvážnych a zdatných recitátorov. Na súťaži sa nebojácne postavili pred odbornú porotu a divákov, získali tak cenné skúsenosti a vycibrili si svoje recitačné schopnosti. Počas prestávok mali možnosť objavovať aj zákutia nádherného interiéru múzea. Do okresného kola ďalej postupuje Matúš Žalud zo VI.A, ktorý sa umiestnil na 3.mieste v II. kategórii - poézia a Natália Korytárová z VIII.A, ktorá sa umiestnila na 3.mieste v III. kategórii - poézia. Víťazom srdečne blahoželáme k postupu a ďakujeme všetkým piatim recitátorom za reprezentáciu našej školy.

          • Anglicko – slovenské divadlo spojené s exkurziou  v Trnave
            • Anglicko – slovenské divadlo spojené s exkurziou v Trnave

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Anglicko – slovenské divadlo spojené s exkurziou v Trnave .

              Naši tretiaci si preverili svoje vedomosti z anglického jazyka na predstavení Lazy goat v Trnave. Náš program po predstavení pokračoval výstupom na mestskú vežu. Pre niektorých to bola previerka nielen fyzickej zdatnosti, ale aj odvahy, pretože po prekonaní 143 schodov sme sa ocitli vo výške 29m, z ktorej sa niekomu naozaj môže zatočiť hlava. Naša prehliadka pokračovala návštevou hradieb, námestia, Bernolákovej brány a ďalších prekrásnych zákutí historického stredu mesta. Odmenou za trpezlivosť detí bol nakoniec krátky rozchod v nákupnom centre.

            • Všetkovedko

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Všetkovedko.

              Už štrnástykrát si druháci, tretiaci a štvrtáci na základnej škole vyskúšali všetečné otázky, ktoré si pre nich autori súťaže pripravili. Deti si v jednotlivých ročníkoch vyskúšali, čo vedia z prvouky, vlastivedy, prírodovedy, slovenského a anglického jazyka, matematiky, informatickej, hudobnej, dopravnej a výtvarnej výchovy. Všetkým zúčastneným srdečne blahoželáme.

          • Krúžok  Maškrtníček
            • Krúžok Maškrtníček

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Krúžok Maškrtníček .

              Na ďalších hodinách Maškrtníčka sme skúšali rôzne ďalšie recepty. V predvianočnom období sme z ovocia vytvárali malých Mikulášov, piekli sme medovníčky, v januári sme skúšali zdravé nátierky so zeleninou, tvarovali a piekli Valentínske srdiečka, pestrofarebné muffiny a wafle. Nie vždy bolo všetko dokonalé, ale dôležité bolo, že deti práca bavila a nikdy im nechýbalo nadšenie a elán.

            • Hollého pamätník - školské kolo 2.- 4.ročník

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Hollého pamätník - školské kolo 2.- 4.ročník.

              Vo štvrtok sa v našej knižnici rozozneli hlasy nádejných recitátorov z 1.stupňa. V školskom kole Hollého pamätník v umeleckom prednese poézie a prózy súťažilo 19 žiakov. Pri prednese nám všetci ukázali svoju odvahu a nebojácnosť. Porota po ťažkom rozhodovaní určila víťazov. V umeleckom prednese poézie získala 1.miesto Timea Petrašovičová z II.B, 2.miesto Adela Branišová zo IV.B, 3.miesto obsadili dvaja žiaci – Matúš Bažík z III.A a Laura Štibraná z II.B. V umeleckom prednese prózy porota udelila len dve ocenenia: na 2.mieste sa umiestnil Jakub Molda z III.B a na 3.mieste skončila Viktória Sekerešová zo IV.A. Víťazom srdečne blahoželáme a všetkým súťažiacim ďakujeme za krásny zážitok z ich umeleckého prednesu.

            • Testovanie T9

            • Dňa 22. marca 2023 (streda) sa v našej škole uskutoční Celoslovenské testovanie žiakov 9.ročníka ZŠ T9 – 2023 z predmetov slovenský jazyk a literatúra a matematika. 

              Viac informácií nájdete na stránke https://www2.nucem.sk/sk/merania/narodne-merania/testovanie-9

              Z tohto dôvodu budú mať žiaci 5. - 8. ročníka riaditeľské voľno. Zo stravy budú títo žiaci automaticky odhásení. 

              Vyučovanie žiakov 1.-4.ročníka bude prebiehať podľa platného rozvrhu hodín.

            • Oznam od spoločnosti Rajo

            • 15.2.2023

              Vážení rodičia,dlhodobou stratégiou spoločnosti RAJO v rámci Školského programu je sprostredkovať čo najväčšiemu počtu žiakov dotované mliečne produkty prostredníctvom siete škôl na Slovensku.Preto je nám ľúto, že vám musíme oznámiť, že pre neočakávane vysoký záujem škôl a žiakov zapojených do Školského programu o dotované RAJO mliečne produkty došlo aktuálne k vyčerpaniu štátnych a európskych prostriedkov pomoci na zabezpečenie bezplatnej dodávky do školských zariadení pridelených našej spoločnosti.I napriek tomu, že vzniknutú situáciu intenzívne riešime s kompetentnými organizáciami, musíme, žiaľ, momentálne pozastaviť predaj našich mliečnych výrobkov do školských zariadení za dotované ceny.Do vyriešenia situácie znižujeme cenu mliečnych nedotovaných výrobkov v našich školských automatoch od 15.2.2023 nasledovne:

              • Brejky biele mlieko 3,5% 250 ml na 0,40 EUR / ks
              • Brejky biele mlieko bezlaktózové 3,5 % 250 ml na 0,50 EUR / ks

              Cena všetkých nedotovaných ochutených mliek ostáva 0,60 EUR / ks.O aktuálnej situácií Vás budeme priebežne informovať.Ďakujeme veľmi pekne za pochopenie.

              Team školské mliekoRAJO s.r.o.

            • Urobme si v skriniach poriadok a pomôžme Zemi!

            •  

              Milí rodičia, žiaci a priatelia školy!

              Od 6.2.2023 do 27.2.2023 prebehne v škole zbierka s názvom: Urobme si v skriniach poriadok a pomôžme Zemi! Podrobné informácie k zbierke nájdete na plagátiku. Všetky veci môžete zabalené nechať vo vestibule školy pri nástenke každý deň od 6.30 (cez vchod ŠKD, od 7.40 hod. cez hlavný vchod) do 8.00 hod. a poobedňajších hodinách od 14.00 hod. – 16.00 hod.. (cez hlavný vchod, alebo vchod ŠKD).

              Myslime na to, že tieto veci budú využívať iní ľudia, preto darujme veci ktoré by sme sami nosili.

            • Testovanie 5 zrušené

            • Minister školstva, vedy, výskumu a športu podľa § 150 ods. 8 písm. e) zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov rozhoduje takto: V školskom roku 2022/2023 sa zrušuje externé testovanie žiakov 5. ročníka základných škôl (ďalej len „Testovanie 5“).

               

              https://www.minedu.sk/data/att/25484.pdf

            • Triedna akcia IV.A - Človeče, nehnevaj sa!

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Triedna akcia IV.A - Človeče, nehnevaj sa!.

              V piatok popoludní sme sa v našej triede venovali spoločenským hrám. Užívali sme si vzájomnú spoločnosť, pohostili sme sa dobrotami a zasúťažili sme si v príjemnej, priateľskej atmosfére. Vyvrcholením triednej akcie bol súboj v Človeče, nehnevaj sa. Do finále sa prebojovali dve žiačky - Simonka Paráková a Tánička Chmelíková. Po napínavom závere sa napokon víťazkou stala Tánička. Sláva víťazovi, česť porazenému!

            • Noc v škole

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Noc v škole.

              Škola nie je iba (m)učenie. Škola je aj radosť. 6.A si to na vlastnej koži v piatok vyskúšala. Mali sa fantasticky. Že neexistuje rozprávková cesta? Veru že hej. Prešli si ju míľovými krokmi s pomocou úžasných pomocníčok z 9.A a úžasného Ferka. Ako to aj v rozprávkach býva, všetci vyhladli. Nejedli však perníky ako Janko s Marienkou, ale voňavú pizzu. To však nebol koniec večera. Decká dostali super odmeny, každý si zaslúžil. Úplne najlepšia však bola schovávačka po škole a polnočný futbalový zápas. Tak to bol zážitok! Kto chcel zažiť srandy veľa, u nás v škole to veru nebola žiadna bieda.

            • Beseda s Braňom Jobusom

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Beseda s Braňom Jobusom.

              V piatok 27.1 zavítal do našej školy slovenský spevák, hudobník a spisovateľ Braňo Jobus. Naša beseda bola nielen o knihách, ale bola spestrená aj detskými piesňami. Všetci sme sa príjemne zabávali.

          • Výpis z klasifikácie
            • Výpis z klasifikácie

            • V utorok 31.1.2023 žiaci dostanú výpis z klasifikácie a správania za 1. polrok formou Edupage. Tlačené výpisy dostanú len žiaci 1. a 2. ročníka. 

              V utorok počas 4. a 5 . VH (podľa počtu hodín v daný deň) budú prebiehať triednicke hodiny na zhodnotenie klasifikácie a správania za daný polrok.  6. VH v utorok odpadá. 

              Polročné prázdniny sú od roku 2023 zrušené.